Sprængt vandrør - hvad gør man?

Den korte version: Sprængt vandrør

Hvis uheldet nu er ude og dit vandrør er sprængt og vandet fosser ud i boligen. Hvad gør du/i så?

Et godt råd er, at du/i slukker for hovedhanen til boligen. 

Er du/i i tvivl om hvor den sidder henne, så skal du/i altid gå ned og slukke på den ventil der sidder tættest på vandmåleren (vandmåleren er som regel blå)

Skal du/i have hjælp af en vvs så kan i kontakte os på 89 87 49 03 

Vi har døgnvagt vvs, så vi hurtigt kan afhjælpe problemet!

Det kan være en god ide, at alle der er gamle nok til at betjene håndtaget, ved hvor det befinder sig – det er jo ikke sikkert du selv er hjemme når skaden sker. 

Den lange version:

Et sprængt vandrør er et ret væsentligt problem, da det ofte resulterer i vand der siver ud. Det handler om at få problemet løst hurtigt – potentielt kan et sprængt vandrør nemlig give store vandskader. Vi er parate til at reparere et sprængt eller utæt vandrør, så du kan kontakte os med det samme, hvis du har brug for assistance.

Konsekvenser ved et sprunget vandrør
Hvis problemet løses i tide, så er konsekvenserne heldigvis ret få. Nogle gange slipper man af sted med et mindre vandtab og derefter en mindre reparation, men det kan dog variere. Generelt er reglen, at jo hurtigere du får dit utætte/sprunget vandrør lavet, jo bedre. Hvis man tøver med at få problemet ordnet, så bliver skaden som regel bare større, hvilket også kræver mere arbejde – og dermed også flere udgifter i forbindelse med udbedringen.

For at undgå større skader i huset og for at holde udgifterne nede, bør du altså få ordnet vandrørerne lige så snart, at du opdager en skade.

Sprængt vandrør
vandrør

Professionel hjælp til sprængt vandrør
Vi kan afhjælpe dig med dine sprængte vandrør og derefter give dig vejledning i, hvordan du efterfølgende garderer dig mod problemer. Vi har det rette udstyr til, at klare de mest væsentlige problemer, og med vores VVS døgnservice er der ingen grænser for, hvornår du kan kontakte os.

Det kan du selv gøre
Når du opdager, at du har et sprunget vandrør i hjemmet, bør du finde hovedhanen og lukke for vandet så hurtigt som muligt. Hovedhanen sidder typisk tæt på din vandmåler. Det sætter et mindre tryk på røret, og det forhindrer også, at der fosser vand ud overalt. Herefter bør du få vandrøret fikset, og det er som sagt det, vi kan hjælpe med.

Selv hvis der bare er tale om et utæt vandrør, bør du være klar til at tage aktion. Det er nemlig et problem i sig selv, og det kan hurtigt udvikle sig til en større skade.

Forebyggelse af skader på vandrør
Ved at få regelmæssige eftersyn på dine vandrør kan du undgå fremtidige problemer. Du kan også selv kontrollere din vandmåler for at se, om der er uregelmæssigheder. Skader på vandrør er mest hyppigt om vinteren, når der er frost. Derfor er det klogt at være særligt opmærksom under denne årstid. Sørg generelt for at alt dit VVS-udstyr er velfungerende og up-to-date. Det er bedre at investere i nye installeringer der virker, frem for at få problemer med gamle rør og lignende.

Sådan kommer du i kontakt
Du kan ringe på 89 87 49 03 og fortælle mere om problemet. I så fald kan vi sammen vurdere, om der er brug for akut hjælp eller ej, og hvis det er tilfældet, vil vi naturligvis se på dit vandrør hurtigst muligt.